In september 2019 is Rijkswaterstaat een samenwerking aangegaan met ILS om de toekomst van verkeer en infrastructuur rond het jaar 2070 te verkennen. 

Met een groep van 6 studenten zijn we aan de slag gegaan met onderzoek naar de doelgroep, de relevante sectoren (Human movement en Living), de trends die van invloed zouden kunnen zijn en uiteraard naar de organisatie; Rijkswaterstaat. Op basis van dit onderzoek hebben we scenarioplanning uitgevoerd om 4 mogelijke toekomstscenario’s voor 2070 te schetsen. Deze toekomstscenario’s zijn geschetst op basis van kernonzekerheden binnen de organisatie. Deze kernonzekerheden zijn zaken waarvan de organisatie niet weet hoe ze in de toekomst gaan verlopen. Om toekomstscenario’s te creeeren combineer je deze onzekerheden met elkaar waardoor er verschillende beelden ontstaan over hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. 

Uit de 4 toekomstscenario’s is er altijd eentje die vrij zwak is, 2 die wellicht zouden kunnen uitkomen en eentje die heel extreem is maar veel impact zou hebben als hij uitkomt. We hebben het scenario die het meeste impact zou geven en het meest waarschijnlijke scenario aan Rijkswaterstaat gepresenteerd.

Klik HIER om dit onderzoeksrapport in te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.