De trend all-inlcusive gaat over het feit dat er steeds meer bewegingen en statements worden ontwikkeld die vechten voor inclusiviteit van de samenleving.
Iedereen is en mag zijn wie die wil zijn. We besteden steeds meer aandacht aan groepen die dit nodig hebben door producten en diensten te ontwikkelen die opkomen voor de rechten van deze mensen.

Het begon met verstandelijk en lichamelijk beperkten maar inmiddels is de groep, die zich (nog) niet volledig opgenomen voelt in de samenleving, groter geworden.
Voor deze mensen is deze trend een goed teken.
Grote kans dat deze producten en diensten over een tijdje niks nieuws meer zijn maar volledig zijn meegevloeid in onze samenleving.

De reden dat deze trend nu speelt is omdat er dus steeds meer groepen zijn die zich langzaam maar zeker beginnen af te zetten tegen het feit dat zij anders zijn en soms niet welkom zijn. Ze willen laten zien dat ze er bij horen, dat iedereen anders is en dat iedereen geaccepteerd zou moeten worden. All together now!

Signalen

Damn Honey de podcast: over mannen, de man-box en het patriarchaat
Deze podcast aflevering van DAMN HONEY gaat over mannen en emancipatie. Hoe kijken mannen aan tegen emancipatie en wat heeft er voor gezorgd dat veel mannen tegenwoordig onacceptabel gedrag vertonen naar anderen. Deze podcast laat zien dat mannen (eindelijk!) worden betrokken bij emancipatie, en dat het belangrijk is om hun hiervan deel te laten uitmaken omdat we gelijke rechten alleen kunnen bereiken door inzet van alle partijen.

What a Genderful World
Bij de expositie What a Genderful World, in het Tropenmuseum, wordt alle informatie die je zou willen en kunnen weten over verschillende genders, gender(on)gelijkheid en gender in verschillende culturengetoond. Dit hebben ze gedaan in de vorm van foto’s, tekeningen, filmpjes en producten. Dit maakt het voor veel mensen toegankelijk en begrijpelijk. Het museum is bedoeld om mensen te informeren maar dat deze expo bestaat is te danken aan het feit dat er zoveel belangstelling voor was toen het museum het aankondigde. De expo is hier door zelfs verlengd!

Het luxe stomazakje
Dit nieuwe stoma zakje (zie foto) is ontwikkeld speciaal voor men- sen met een stoma die vaak gebruik maken van openbare toiletten. Als men denkt aan een stoma denken we vaak aan oudere mannen die toch de hele dag thuis zitten, alleen helaas zijn er ook veel jongere mensen met een stoma. Zij worden in hun dagelijks leven beperkt omdat ze zich schamen voor hun stoma. Dit nieuwe stomazakje lijkt niet op een stomazakje en zo kan men schaamteloos een openbaar toilet bezoeken zonder het zakje te hoeven verbergen. Het is ontwikkeld door de Brabantse studente Robin, die op het idee kwam door haar oma. Zij wist nog wel een goed idee voor haar afstudeeronderzoek; een schoon, praktisch en onopvallend stoma zakje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.