Let’s Talk About Trends!

Mijn eerste Let’s Talk About Trends geef ik op vrijdag 9 oktober op de Online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt van de Alliantie Genderdiversiteit en is gratis! Aanmelden kan hier!

Geen geslacht meer op je ID-kaart? Maandverbandreclame op de shirts van cricketspelers? Trends en ontwikkelingen zijn essentieel voor het diversiteitsbeleid en de groei van een bedrijf. In de workshop Let’s Talk About Trends! leer je hoe je ze snel en makkelijk kunt herkennen, waarom ze zo van belang zijn en hoe je ze kunt toepassen op de werkvloer.

Trends en ontwikkelingen zijn super belangrijk voor een organisatie. Een bedrijf valt of staat bij het implementeren en op de hoogte zijn van het nieuwste van het nieuwste.
Als Trendonderzoeker en Conceptontwikkelaar en opleiding weet ik maar al te goed wat er kan gebeuren met een bedrijf als dit geen prioriteit heeft.
Ook weet ik hoe veel toffe, interessante en innovatieve ideeën er kunnen ontstaan wanneer trends wel worden meegenomen in het beleid van een bedrijf. Oog hebben voor trends is niet moeilijk, als je weet hoe het moet, en alles wat je er voor nodig hebt is een open blik en een grote dosis nieuwsgierigheid. Wil jij je bedrijf ook een extra boost geven en weten hoe je trends en ontwikkelingen kan spotten zodat jouw bedrijf toekomstproof wordt? Volg dan mijn interactieve webinar/workshop, waar ik je in een uur een spoedcursus trends geef!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik sta altijd open voor een kop koffie (ook op Zoom!) en een goed gesprek. Vul het onderstaande contactformulier in en we kunnen een afspraak maken!

Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.