Opdrachten en samenwerkingen

Tijdens maar ook buiten mijn opleiding ben ik met verschillende organisaties en bedrijven samenwerkingen aangegaan voor onder andere trendonderzoek, conceptontwikkeling en conceptversterking.

Hieronder de belangrijkste samenwerkingen op een rijtje.

Emancipator

Emancipator is dè organisatie voor mannenemancipatie, het bevorderen van zorgzaamheid bij mannen en het voorkomen van gendergerelateerd geweld. Van oktober 2020 tot februari 2021 ben ik stagiaire bij Emancipator, waar ik meedenk over de ontwikkeling van hun nieuwe campagneconcept.

OBS IXIEJE

OBS IXIEJE is een openbare basisschool in Moordrecht.

Buurtsport Tilburg

Buurtsport Tilburg is een organisatie die zich in zet voor groepen in Tilburg die geen geld/toegang hebben voor sport.

Het Sleutelkwartier

Het Sleutelkwartier is een innovatieve organisatie in gemeente Waddinxveen, die zich bezig houdt met het opnieuw indelen en hervormen van de publieke ruimte.

Het Nieuwe Schoenenmuseum

Het Nieuwe Schoenenmuseum is een museum in Waalwijk. Momenteel is Het Nieuwe Schoenenmuseum bezig met het implementeren van een geheel nieuw museumconcept.

Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen is een hoger-onderwijsinstelling in Nederland. Fontys houdt zich regelmatig bezig met innovatie in het onderwijs.

DutchRoseMedia

Dutch Rose Media is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Augmented Reality.

H3Works

H3Works vangt mensen op waar geen plek meer voor is in de arbeidsmarkt en biedt hen een nuttige dagbesteding om zo toch iets te betekenen voor de maatschappij.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat houdt zich bezig met de infrastructuur van Nederland. Momenteel zijn ze bezig met een groot onderzoek naar hoe Nederland er in 2050 uit ziet.
Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.