Over mij

Mijn naam is Rona Boezelijn en ik studeer Trend Research & Concept Creation , ook wel TCL, op Fontys ACI in Tilburg. 

Naast dat ik student ben loop ik momenteel stage bij Stichting Emancipator, waar ik trendonderzoek en conceptontwikkeling uitvoer binnen het bedrijf. Ook geef ik als peer educator voor Diversion gastlessen op scholen over maatschappelijke onderwerpen zoals armoede, discriminatie, religie en seksualiteit.

In 2018 is mijn liefde voor trendonderzoek en conceptontwikkeling begonnen toen ik (toen nog als potentiele student) als eerste op de campus Stappegoor kennis maakte met de opleiding International Lifestyle Studies, Trend Research & Concept Creation. 
Via via kwam ik terecht bij deze opleiding en toen ik als 17-jarige tijdens de open dag de grote ruimte binnenstapte waar de opleiding gerepresenteerd werd wist ik het al: dit wordt het. 

Het was echter niet de eerste opleiding die ik bezocht tijdens mijn zoektocht. 
Een hoop studiekeuzechecks, persoonlijkheidstesten en vragenlijsten zijn hieraan voorafgegaan, waar eigenlijk altijd vrijwel hetzelfde uitkwam: ik zou iets met mensen moeten doen of iets creatiefs. Ik heb erg lang getwijfeld welke kant ik dan op wilde. Wilde ik de “mensen” kant op, pedagogiek, psychologie, social work, sociale studies, communicatie? Of wilde ik de creatieve hoek verkennen, kunstacademie, conservatorium, docent beeldende vorming, creatieve vormgeving? 

Al die tijd dacht ik dat ik een van beide kanten zou moeten kiezen. Tot ik het vakgebied Trend Research & Concept Creation ontdekte. 
Ik ontdekte dat er een manier was om mijn creativiteit en mijn kennis en inlevingsvermogen voor mensen te combineren. Ik ontdekte dat er een vakgebied was waar ik die creativiteit die ik bezit zou kunnen inzetten om anderen te helpen en de wereld een stukje mooier te maken. Vanaf dat moment wist ik dat dit was wat bij me paste en ben ik er honderd procent voor gegaan. 

Op dit moment heb ik mijn eerste studiejaar alweer achter de rug, heb ik in een jaar mijn propedeuse behaald en zit ik in de hoofdfase van de opleiding, waarin ik me focus op het verkennen van mijn persoonlijke interessegebied en hoe ik dit kan gebruiken om kwaliteit van leven van anderen te verbeteren. Ik richt me vooral op de invloed van sociale structuren op identiteit.

Ik ben begonnen met het bijhouden van mijn eigen site als portfolio en platform om mijn mening te geven over onderwerpen en nieuwsberichten die mij interesseren, om zo mijn ontwikkeling als lifestyle professional bij te houden. Ook bied ik sinds kort mijn eigen workshop Let’s Talk About Trends, voor bedrijven aan!

Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.