What’s New?

De wereld verandert continu en de kleinste verandering kan een teken zijn van een grote en impactvolle nieuwe beweging. Ook kunnen ze een bron van inspiratie zijn voor nieuwe innovaties.
In ‘What’s New?’ hou ik bij welke signalen van verandering mij opvallen en wat ze kunnen betekenen voor onze maatschappij.

3D augmented reality voor plastische chirurgie

Zo kunnen we van tevoren weten hoe een plastische ingreep er uit komt te zien!

Levende doodskist zorgt voor ‘leven na de dood’

Hoe zit de begrafenis van de toekomst eruit?

Nieuwe voetgangerslichten in India met vrouwelijke poppetjes

Hoe werkt India aan vrouwvriendelijkheid?

Sollicitatierobot

Maakt een robot ons sollicitatieproces eerlijker?

Pantone releases taboo-breaking period color

Hoe vinden we manieren om taboes te doorbreken?

Real Dolls

Geeft seks met poppen ons de liefde die we soms missen?
Close
Close

Over mij

Als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar in opleiding doe ik onderzoek naar trends in de maatschappij om deze vervolgens mee te nemen in een concept die de kwaliteit van leven verbetert.

Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt in het leven. Daarom zet ik me in voor de rechten van anderen en probeer ik mijn creativiteit in te zetten om dit te bereiken. We zijn al goed op weg met het diversiteitsbeleid, maar dit kan nog altijd veel beter. Vrouwen verdienen nog altijd gemiddeld 8% minder dan mannen (en dit is alleen nog maar in Nederland!), werkgevers weigeren vrouwen of mannen van kleur op de werkvloer en sommige homo’s, lesbiennes en transgenders moeten nog steeds (soms letterlijk) vechten voor acceptatie.

Hier kan zeker nog veel veranderen. Ik geloof er in dat we, door zoveel mogelijk verschillende mensen van verschillende bevolkingsgroepen en culturen samen te laten werken, een stukje dichter bij een mooiere wereld kunnen komen.